9.1.12

İsim belli oldu.



Her sene büyük bi merakla beklenip ne olacak nasıl olacak sorularıyla doluşulan "Eurovision Şarkı Yarışması" nın bu seneki temsilcisi belli oldu.

Bilmeyenler için şöyle tanıtmak gerekirse; İzmirli Can Bonomo Bilgi Üniversitesi'nde radyo-televizyon bölümünde okumuş ve üniversite yıllarında Radyo Klas, Number One fm, Radyo N101'de radyoculuk yapmıştır.
Daha sonra televizyona da bir el atayım deyip Number One tv ve MTV'de programlar hazırlamıştır.
Aynı zamanda çeşitli reklamlarda da rol almıştır.

Müzisyenlik kariyeri de ayrı bir olaydır. Şöyle ki; ilk demosunu Irwin Welsh'in "Porno" adlı kitabının ilk yaprağına sarıp şimdilerdeki prodüktörü, müzik direktörü ve aynı zamanda adaşı olan Can Saban'a göndermiştir.
İki yıllık bir hazırlık sürecinin sonunda da Ocak 2011'de ilk albümü "Meczup" u yayınlamıştır. Kısa zamanda büyük bir dinleyici kitlesine sahip olan Can, canlı performansı ve sempatik tavırlarıyla da gençlerin bir hayli ilgi odağı olmuştur.


Albümde bir'i hariç tüm parçalar Can Bonomo imzasını taşımaktadır.


Müzikal yolculuğu boyunca The Shins, Wax Poetic, The Kinks ve The Beatles'dan etkilendiğini ve esinlendiğini söyleyen Bonomo deneysel rock, rock-pop arasında denge kurmaktadır. Görülen o ki Türk müziğine de farklı bir boyut demeyeceğim ama bir güzellik, mis'lik getirmiştir.


Müziğinin yanı sıra illüstrasyon, logo ve grafik tasarım da yapan Can, fotoğraf ve şiir gibi uğraşlarını da tumblr'ında paylaşmaktadır.


Bu senenin diğer senelerden çok daha iyi olacağını temenni ediyor ve Can Bonomo'ya bir dolu başarı, -belki olursa diye- şans diliyoruz.


4 yorum:

  1. Can Bonomo adlı şarkıcının Eurovision şarkı yarışmasını ciddiye alıp katılacak olması kendisine genç bir şarkıcı özelliği ile pek yakışmamaktadır.
    bir sanat eseri olan şarkıları yarıştırmak gibi bir saçmalığı utanmadan her sene yapan Eurovisiyon, komşu ülke puanları ile de artık çok saçma bir konumdadır.
    Yarışma, artık gençler tarafından izlenmeyen ilgilenilmeyen sonucu hemen hemen belirli bir yarışma halindedir.
    yarışmaya sadece ilginç bir nostaljik romantizm duygusuna sahip yaşlılar ve bazı eşcinsel topluluklar ilgi duymaktadırlar.
    italyanın önceki senelerde yaptığı gibi bizim de yarışmayı protesto edip katılmamamız gerekirken 'gencecik' bir arkadaşımızın yarışmaya gidecek olması son derece ilginçtir.

    YanıtlaSil
  2. Peşinizdeyim kii ekiki:D

    Can iyi çocuktur candandır. Canım benim. Canısı. Can ciğer kuzu sarması.

    Başarılar.
    Öberim.

    p.s. Beatles'ın B'yiiii:D Bizden kaçmaz (magazinsel çağrışım) öhöm!

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederiz.

    sadece b değil tüm harfler the beatles'dan biraz daha çalışmalısın dedektif. B)

    YanıtlaSil
  4. Ellerin dert görmesin Bossa. :)
    Ah işte erkek kişilerinde bir Can Bonomo sevmemeleri, sevmek istememeleridir almış başını gidiyor. Bunlardan biri ortağım bile olsa.
    "Can candır."

    YanıtlaSil